8 min

Vi avliver 10 myter om hvorfor du ikke bør bli Personlig Trener

"Hva skal du bli når du blir stor?"
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Her skal vi se på noen av de vanligste argumentene noen har for ikke å bli PT. Kanskje dette gir deg de svarene du mangler.

+1: Jeg er ikke sprek nok (vi starter med denne...)

Noen tror at man må være så veltrent for å bli Personlig Trener og av redsel for det er det mange som ikke våger. Du trenger overhodet ikke å være supersprek i noe som helst, men bare være interessert i å lære. Om du kunne alt fra før var det vel ingen ide å lære det igejn, eller hva? Yrket PT er for at du skal lære deg å trene andre, og deg selv for på beste og mest effektive måte nå dine mål. Denne myten er den som skremmer flest så nå kan du bare kaste den. De aller fleste som kommer til oss har noen form for treningsbakgrunn. Noen har trent mye i sal og andre har trent mye styrke eller løpt eller annet. Vårt mål er å lære deg det du må kunne for å få resultater, enten det er med vekter, kroppsvekt, på tredemølle eller i skogen.

Vi kan ikke garantere deg at du er supersprek etter utdannelsen, men vi kan garantere deg at du vet hva som skal til.

Det er dyrt!

Når noe kalles dyrt er det oftest fordi man er usikker på om det er verdt å bruke så mye penger på en ting. En personlig trener utdannelse i Norge i dag koster et sted mellom 40-50.000 kroner så for noen kan dette virke dyrt. La meg sette det litt i perspektiv.

Den investeringen som det koster å få en full utdannelse til Personlig Trener kan du enkelt ha tjent inn i løpet av en måned eller to. Om du setter det i et annet perspektiv så er det ytterst få utdannelser du kan nedbetale kostnaden av i løpet av et par måneder. Vanlige studielån er ikke sjelden på 3-400.000 kroner og det er ytterst få av disse yrkene som gir deg en månedslønn som gjør at du kan nedbetale kostnaden av studiet i løpet av et par måneder.
At det kan oppleves som mye penger kan vi alle være enige i, men om du ser på dette som en yrkesinvestering så er det absolutt ikke dyrt.

Det er vanskelig å få jobb!

Markedet skriker etter trenere og siste dialogen vi hadde med en kjede var at de kunne ansatt 200 trenere i dag om det var tilstrekkelig mange som søkte jobber. I tillegg skrev vi en artikkel for et par dager siden om hvor stort markedet egentlig er. Det er ikke vanskelig å få jobb, det eneste som kreves er at som i alle andre yrker må du beherske det du gjør.

Les: En plan for å lykkes som Personlig trener

Man tjener ikke nok penger!

Nok penger? Hva er nok penger? Dette er alltid en individuell diskusjon men det er ikke uvanlig for dyktige PTer å tjene opp i mot 1 million i året. Det er ikke så mye verre enn å se på timeantallet som noen trenere leverer hver uke og gange det med timesprisen. Jeg nevnte eksempel i artikkelen om hvor mye man kan tjene som PT. Og det etter bare ett år i bransjen.

Les: Hvor mye kan man tjene som Personlig Trener

”Ja men jeg studerer til …..terapeut/…..fysiolog

Jobbmulighetene for en personlig trener er enorme. Vi opplever at flere og flere fysioterapeuter, ergoterapeuter, naprapater og ernæringsfysiologer blir personlig trener for å komplettere sin kunnskap. Med en bredere kunnskapsbase har man en bedre forståelse og kan hjelpe flere og dermed ha en tryggere inntekt. I tillegg kan variasjon i jobben være smart for å slippe å oppleve at jobben blir monoton.  På toppen av det hele er PT studiene ofte litt enklere for de som allerede har lest mange av temaene fra før.

Man må bare jobbe på kvelden!

Kunder er som deg. De har også et liv utenom jobben. Mange ønsker derfor å reise hjem til familien etter jobb. I de fleste tilfeller er de som benytter PT forbi ungkarslivet og har sannsynligvis familie eller samboer hjemme. I dagens relativt frie arbeidsmarked er det mange som benytter en time på dagen til å trene og heller starte tidligere eller gå hjem en time senere. Derfor kan du få kunder akkurat når du vil. Ikke alle yrker er 8-16 jobber heller så alle som utenfor normale arbeidstider har frie dager, akkurat som deg.

Man kan ikke ha det som jobb!

Dette må du forsøke å si til de tusenvis av trenere i landet i dag som har det som jobb. Noen velger å jobbe fulltid og vel så det, mens andre jobber litt mindre. Som i alle yrker så er det lønningsposen din som styrer hvor mye du bør eller vil jobbe.

Les: Bruksområder for en Personlig Trener

Les: Hva er egentlig en Personlig Trener

Det er vanskelig!

PT studier er tøffe. De skal være tøffe. Med tanke på at vi håndterer menneskers liv og helse skulle det bare mangle at vi ikke ble stilt krav til. Det skulle bare mangle at en person som kommer til deg og ber om hjelp får hjelp av en som kan jobben sin. Hvor mange ville satt bilden deres til en som ikke er mekaniker? Man får det man betaler for.

En dyktig personlig trener med en god utdannelse skal være noe man er stolt av. Tenk om det bare var å dukke opp og ikke gjøre noe. Hvor profesjonelt ville det sett ut?
Ingenting er vanskelig om du har interessen. Det er nok enighet om at de fleste studier i dag er omfattende og kanskje mer enn hva man egentlig forstiller seg. Men, har man interessen kan man lære alt. I tillegg er det vår jobb å lære deg det du behøver å kunne.

Jeg har vanskelig for å konsentrere meg på skolen!

Dette er en veldig vanlig innvending og gjelder mange, inkludert meg selv. Det viste seg at når jeg leser noe jeg er interessert i så er ikke problemet like stort. Samtidig er vår målsetning at alle skal få det de trenger. Våre lærere har gjennom en årrekke støtt på mange mennesker som kommer og forteller om denne utfordringen og vår jobb er å gi deg det du trenger for å lære.

Jeg kan ikke reise!

Siden dette er en vanlig innvending i vårt langstrakte land og ingen kan være overalt har vi i AFPT forenklet dine muligheter ved å komme til deg med den webbaserte utdannelsen vår. Da slipper du nesten all reise og forenkler logistikk og andre utfordringer knyttet til faste undervisningstider. I tillegg kan du studere når og hvor du vil. I sofaen på kvelden, i sengen eller ved kjøkkenbordet. Eller, siden alt kan gjøres på telefon også er tid på buss eller trikk perfekte muligheter til å lære.

Tar det en annen gang…!

”Om du utsetter alt til i morgen får du en haug med tomme gårdager”.

Tenk på alt du ønsket du hadde gjort før, men som du ikke nå får gjort. Dagen i dag er den beste muligheten for å begynne på noe nytt og gjøre noe for deg.
Velkommen til ditt nye liv som Personlig Trener.
 

Publisert: 12.12.2014 KL. 02:51
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.