1 min

Store armer: her er øvelsen for deg

En av utfordringene med trening av biceps er at mange av øvelsene er lette i deler av bevegelsen og tunge i andre deler.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Sittende curl med stang er en øvelse som var veldig populær for mange år siden, men har likesom mistet iltt av sin popularitet. Noe av årsaken er sikkert at man mener den ikke er så effektiv fordi den trener musklene i en kort bevegelsesbane. Det vi vet fra rehabilitering er at styrken øker i +/- 15 grader utover den posisjonen man trener i så i dette tilfellet vil man få en styrkeeffekt i stor del av banen selv om øvelsen utføres i en kort bane. En annen fordel er at man kan benytte forholdsmessig mye vekt i denne øvelsen fordi man også har muligheten til å benytte kroppen litt ved å lene seg bakover og få litt "hjelp". Har du ikke testet den før? DA er det på tide nå.

Typiske sett og reps som egner seg for denne øvelsen er 5x5 og lignende og den bygger meget raskt økt styrke i albufleksorene.

Utførelse: Start med stangen liggende på låret og utfør curlbevegelsen ved å lene deg litt bakover i startfasen for å få fart på stangen. Senk under kontroll. Om du tar 1-2 sekunders pause med stangen hvilende på låret aktiviseres Type 2 fibre bedre og styrkeeffekten vil bli bedre.

Publisert: 05.03.2015 KL. 08:39
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.