2 min

Øvelser som gir bedre skulderhelse - del 1

I en serie vil vi ta for oss effektive øvelser som kan fungere forebyggende og rehabiliterende ved en rekke tilstander for skulderen. Øvelsene kan også brukes som oppvarming før trening av øvre ekstremitet.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Skuldersmerter er blant de vanligste årsakene til sykemeldinger og tap av funksjon i dagens samfunn. Enside bruk av muskulatur som påvirker skulderen i forbindelse med arbeidssituasjon og trening er en viktig årsak til at mange får akutte eller kroniske skuldersmerter.

"Smart" trening kan imidlertid både fungere forebyggende og rehabiliterende for en rekke tilstander vi ser i dagens samfunn. I tiden fremover kommer det en serie bestående av flere deler som tar for seg øvelser og tips som sikrer bedre skulderhelse og funksjon.

Skulderleddet er et komplisert ledd som påvirkes av en rekke strukturer og muskler. Utsagn som "tren mer på baksiden og mindre på forsiden" er et eksempel på et godt generelt råd som mange hadde hatt godt av å følge. Likevel er det ofte løsninger som er noe mer spesifikke enn dette som fungerer best for å løse holdningsrelaterte og muskulære problemer i skulderen.

Del 1 består av aktivering av musklene serratus anterior og nedre trapezius. Begge disse musklene har en viktig rolle i å stabilisere scapula gjennom blant annet protraksjon og depresjon. Begge disse er også med på utoverrotasjon av scapula.

Under ser du en enkel kombinasjon som "aktiverer" disse musklene. Den første er en ren depresjon av scapula, mens den andre er en kombinasjon av protraksjon og depresjon. To gode øvelser å utføre både før trening av for eksempel chins, militærpress og andre øvelser for øvre ekstremitet.

Publisert: 09.08.2012 KL. 03:00
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.