3 min

Kropp, kropp og kropp

Sommerkroppen, helråskroppen, alltid-kroppen... Uansett hva man kaller det blir det feil...
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Som vanlig er det kropp som står i fokus når sommeren nærmer seg. Hvert eneste år kunne man visst når på året det var basert på hvor mange artikler erller teorier det finnes rundt å komme i god form. I tillegg til det er det alltid debatter rundt hvordan man skal ordlegge seg for ikke å støte noen med uttalelsene sine. I dag finnes det #SK15 og mye annet i sosiale medier som snakker om sommeren, kropp og vår usikkerhet knyttet til enten det å ha en fin kropp, få en fin kropp eller jage etter den. Et eller annet sted på veien så ble det å ønske å se bra ut negativt...

Generelt sett er vel vår verden i dag bygget opp rundt det å se og føle seg vel. For noen betyr det å ha en veltrent kropp ( i deres øyne) og for noen betyr det fine klær, bleket hår eller tenner, ny frisyre, høye hæler eller "what have you". I større eller mindre grad så gjør de fleste av oss noe som gjør at vi føler at vi ser bedre ut. Jeg har enda til gode å møte et menneske som fullstendig blåser i hvordan man ser ut så hvorfor synes vi egentlig at det er så feil?

Om man samtidig legger til at det finnes subjektive oppfatninger rundt hva som er vakkert burde vi jo egentlig kunne ta dette med knusende ro. Selvfølgelig finnes det en balanse der jaget etter det "perfekte" ( i noens øyne) tar overhånd, men hvor grensen går er vanskelig å si. Jeg har i hvertfall absolutt ingen svar på hvor grensen går for den enkelte...

Uten at jeg støter noen våger jeg å ha følgende påstand: for de fleste på utsiden av treningsbransjen så er vi som er i treningsbransjen fanatikere. Hvor mange av dere har vel ikke hørt at noen sier:

  • du er fanatisk
  • man må jo leve også
  • spiser du sånt?

Essensen er vel såpass enkel at på lik linje som skjønnhet så ligger det i øynene på den som ser. Det er veldig lett, å med egne øyne, synes noe om andres handlinger. Vi har vel alle synspunkter på hvor grensen går. Kanskje man skal tenke på at det kanskje også er noen som synes vårt/ditt sunne perspektiv er usunt også.

Til syvende og sist handler det vel om å kunne være fornøyd med seg selv på alle plan. Kropp og utseendet er en av områdene, men det finnes vel utallige eksempler på de "perfekte" som kanskje ikke er de lykkeligste eller de litt "mindre perfekte" (om det finnes) som trives som plommen i egget.

Om det er noe vi skal gjøre så er det vel å forsøke å gi hvert individ følelsen av at de er fantastiske akkurat som de er. For noen er utseende viktig, for andre er status viktig, for noen er kropp viktig. Det som er viktig for den enkelte er vel den eneste sannheten vi bør forholde oss til.

 

Publisert: 03.06.2015 KL. 07:02
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.