1 min

Kosttilskudd eller kost?

Vi søker alle etter den "korteste veien til mål".
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Som ordet tilsier er kosttilskudd ikke noe annet enn tilskudd til mat. Mange tror og forsøker å kompensere for et dårlig kosthold med kosttilskudd. Som alle helt sikkert forstår er dette ikke mulig å gjøre. Grunnlaget for ethvert trenings, kostholds og helseprogram er i stor grad et godt kosthold. Tilskudd gir man når man av ulike anledninger ikke klarer å dekke de nødvendige dosene med kostholdet.

Når det er sagt så er det en stor variasjon i individenes kosthold, noe som igjen vil bety at behovet for kosttilskudd er varierende og ikke likt for alle.

Utover dette er det ikke slik at mer er bedre. Det er ikke nødvendigvis en bedre effekt av en større enn en lavere dose av ulike tilskudd.

På lik linje som i treningssammenheng er ikke mer bedre. Trening og kosthold bør være tilpasset til det behovet som den enkelte har.

Eksempelvis har man et lavere behov for D vitamin tilskudd dersom man er mye ute i solen om sommeren og dermed også i større potensielt behov for tilskudd i vinterhalvåret eller dersom man tilbringer mye tid innendørs.

 

Publisert: 29.06.2015 KL. 04:18
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.