3 min

Kommer du til å lykkes?

Hvilke tegn er det som sannsynliggjør at noen lykkes?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Å lykkes kan bety så mangt for ulike mennesker. Lykke kan være å tjene masse penger, prestere i idrett, kunne være en god forelder eller noe annet. Fakta er; ingen kan definere hva lykke er for deg. Men, det er mulig å øke sannsynlighetene for å lykkes merkbart. La oss se på noen av tingene:

Miljøet

Det anses at man er et snitt av menneskene man tilbringer mest tid sammen med. Om du tar en nøye titt på dine nærmeste venner og bekjente så vil du nok med all sannsynlighet finne deg et sted i midten. Det betyr at hvis dine venner har visse verdier, visse krav til livet og visse holdninger så er du sannsynligvis ganske nære disse. Om verdiene og kravene er gode så har du også sikkert høye krav til deg selv samt gode verdier. Hvis alle dine rundt deg er på andre siden av skalaen er nok du der også.

Støtte

Inspirererer menneskene rundt deg deg til å bli bedre? Til å utfordre dine sannheter og evner og kontinuerlig presse deg ut av komfortsonen for at du skal lykkes? Mennesket er et flokkdyr og uten sosial støtte er mange av målsettingene våre vanskelige å oppnå. Du er ikke sterk alene og veien er tyngre når du er den eneste som ønsker at du skal lykkes. Om du derimot har støttende omgivelser så er dine målsettinger lettere å oppnå.

Halvfullt eller halvtomt?

For de fleste så er det perioder i livet der livet ikke er spesielt hyggelig. Et nederlag kan da enten godtas og aksepteres med at det nok bare er det du fortjener eller så kan man se på det som en lærepenge og ta med seg lærdommen videre. Fakta er at man en eller annen gang får livet midt i ansiktet fordi "shit happens" eller fordi dine valg har vært de minst smarte. Ser du på dette som en lærepenge og noe du kan ta med deg videre for ikke å snuble i samme steinen senere, eller aksepterer du bare og sier negative ting til deg selv?

What´s in it for me...?

Alle mennesker drives av to saker; lysten til å unngå ubehag og lysten til å oppnå glede og velbehag. Handlinger mennesket gjør gjøres ofte i den hensikt at man oppnår noe med det. Selv om det til tider kan virke uforståelig så vil alle handlinger gi deg noe positivt. Det finnes mennesker som ikke ønsker å bli friske av den enkle grunn at de gir oppmerksomhet og sympati, noe de ville mistet uten sykdommen eller plagen. Har du noen slike?

Det er beslutningene du tar når du stiller foran valg som styrer deg i den retningen du kommer til å ende opp. Ønsker du en annen retnin? ta andre valg. Man lærer så lenge man lever og siden definsjonen på læring er: "endring av adferd over tid", så har vi alle privilegiet at vi hele tiden kan bli bedre.

Publisert: 19.10.2012 KL. 02:36
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.