2 min

"Karb på kvelden, blir u´kke feit av det a´..."

I alle år har det vært trodd at karbohydrater skal man spise på morgenen og ikke på kvelden for da legger du på deg.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

"Når man vet bedre, så gjør man bedre" er det et utsagn som sier. De siste årene har det kommet flere og flere bevis på at det er fordelaktig å innta karbohydratene på kvelden. Denne nye trenden har mange navn, men enkelt sagt så handler det om å spise mer protein og fett tidlig på dagen majoriteten av karbohydratene sine senere på dagen.

En av fordelene er at karbohydrater er en av de viktige byggesteinene for å produsere serotonin. Serotonin fungerer som et beroligende og velværehormon og er en av årsakene til at man tror at "trøstespising" hovedsaklig gjøre med karbohydratrike matvarer. Det økte inntaket av karbohydrater bidrar til en beroligende effekt. I tillegg så er en av fordelene med proteiner og fett til frokost at man ikke reagerer med like stor insulinfrisetning senere på dagen.

I dialog med Dr Jacob Wilson så nevner han at dette trolig er den beste dietten i dag for å bygge muskler og brenne fett. Dr Wilson er kjent som "The muscle professor" og har gode argumenter fra laboratoriet sitt i Tampa for å støtte opp under dette.

Essensen: forsøk å spise mer fett og protein tildigere på dagen og legg karbohydratene etter trening og senere på dagen.

Litteratur:

1) Fagerli, Borge, http://forum.reactivetrainingsystems.com/content.php?108-The-Biorhythm-Diet

2) Keim et al. Weight loss is greater with consumption of large morning meals and fat-free mass is preserved with large evening meals in women on a controlled weight reduction regimen., J Nutr. 1997 January; 127 (1) :75-82

Read more: http://www.strengthsensei.com/the-case-for-eating-your-carbohydrates-at-night/#ixzz3S4c6Dck3

Publisert: 18.02.2015 KL. 07:57
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.