2 min

Jobbmuligheter for en Personlig Trener.

Mange spørsmål kommer til oss om jobbmulighetene for en Personlig Trener.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har Personlig Trening en fremtid?

Stadig dukker spørsmålet opp: -får jeg jobb som Personlig Trener?

Fra vår side er svaret et selvskrevent ja, men for at dette ikke skal bli en salgartikkel uten dokumentasjon skal jeg gi dere noen fakta.

I 2011 gikk SATS ut og fortalte om at veksten hadde vært på 80% de siste fire årene (http://www.hegnar.no/bors/article549851.ece). Samtidig fortalte Atle Arntzen om at deres kunder i 2010 kjøpte personlig trening for 58 millioner. I 2012 ble det solgt personlig trening for ca 200 millioner NOK og veksten fortsetter.

IHRSA har kartlagt årsakene til at flere mennesker blir medlemmer på treningssenter og på topp for begge kjønn ligger ”Behovet for å holde meg sunn”( http://www.ihrsa.org/media-center/2012/1/11/top-health-club-trends-for-2012.html). Med et økende antall medlemmer på sentrene vil selvsagt også etterspørselen etter personlig trening øke. I henhold til Fresh Fitness sine tall så benytter omtrent 6% av medlemmene en personlig trener.

American College of Sports Medicine  har i sin undersøkelse Worldwide Survey of Fitness Trends bekreftet at kompetanse ligger på førsteplass for trender for 2013 og styrketrening, kroppsvektstrening, overvekt og barn, vektreduksjon, trening for eldre og personlig trening på de neste seks plassene. Dette betyr at personlig trening og bruksområder for dette totalt dominerer trendene i treningsbransjen. Med en utdannelse til personlig trener vil du derfor kunne være en av de som håndterer vekten og behovet i markedet.

Generelt i arbeidslivet ser man også at behovet øker. I Aftenposten i dag (23.09.13) ser man at Reitan Convenience har redusert sitt sykefravær med 50% (http://www.aftenposten.no/jobb/Jobber-sa-svetten-renner-7318387.html#.UkAktiTVUb0).

I tillegg har MENY engasjert en trener som håndterer 9000 ansatte i et prosjekt som skal forbedre helsen til de ansatte.

Bruksområdene til en Personlig Trener er derfor sterkt økende. Behovet vokser, antall medlemmer øker, en større andel av medlemmene benytter seg av det, antall senter vokser og media fokuserer mer og mer på helse og dens plass i Norges fremtid.

Konklusjonen er derfor klokkeklar: det vil være en økende etterspørsel etter personlig trening da både samfunnsutviklingen og enkeltindividet i økende grad krever og har behov for det. Dine jobbmuligheter er derfor enorme.

Publisert: 23.09.2013 KL. 04:21
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.