2 min

"Jobben er gjort, hvile nå..."

Litt av en tittel på an treningsartikkel tenker du sikkert.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Til ifnromasjon er dette ikke en treningsartikkel, men en artikkel om hva vi egentlig driver med. Sitatet er fra en Disneyfilm om Tingeling der et stort monster med tiden blir tatt inn i varmen og gir hjelp, trygghet og kjærlighet til de som fra begynnelsen mistror han.

Det som fanget min oppmerksomhet var sitatet i overskriften. Når monsteret har gjort det han skulle skal han igjen inn i dvalen som vil vare i 1000 år, noe som betyr at de som er igjen aldri vil se han igjen. Som den myke pappaen jeg har blitt så rørte dette faktisk noe i meg. En dag er min og vår tid også over og noen vil be meg og deg hvile, med det resultat at vi aldri vil ses igjen. Er du den som da har gjort "jobben", som har skapt verdien for andre mennesker som vil leve evig eller vil huskes i 1000 år?

I blant trenger man noen oppvåkninger som minner en på hvorfor man gjør de tingene man gjør. Det er så lett å bli fanget i karrierejag, prestasjon , penger og anerkjennelse og så vanskelig å huske hva som egentlig betyr noe.

I vår bransje blir vi overlesset av prestasjoner, utseende og annet som gir et bilde av at dette er det eneste vi bryr oss om- å prestere, se bra ut eller få LIKES på et bilde eller et sitat. Og i all rettferdighet så er anerkjennelse for en jobb som gjøres viktig for oss alle. I noen tilfeller er bekreftelsen et LIKER på et bilde eller en hyggelig kommentar og i mange tilfeller det som gjør at vi synes det er gøy å fortsette og opprettholder motivasjonen.

Til syvende og sist tror jeg allikevel at den største verdien, inne i deg, er den du får når du vet du gjør noe godt for andre.

Enten det er en liten god gjerning, å gi penger til veldedighet eller å hjelpe et annet menneske med å nå sine mål. Jeg vet i hvertfall at min motivasjon- som absolutt ikke behøver å være verken logisk eller naturlig for deg- er at den dagen mine barn sier til meg: "Pappa, jobben er gjort. Hvile nå!" så skal jeg vite at jeg har gjort mitt beste på veien for å gjøre en forskjell i deres og andres liv.

Publisert: 29.07.2015 KL. 11:34
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.