3 min

Hvorfor en Personlig Trener ikke blir utkonkurrert av en App eller et program

Det kommer en mengde Apper hver eneste dag hvorav mange av de mener de kan gjøre en Personlig Trener overflødig.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Vi vet veldig mye om trening og programdesign som vitenskap. Serier, repetisjoner, pauser og frekvens studeres kontinuerlig og det kan nå autogenereres programmer som rent vitenskaplig tar hensyn til alle disse faktorene...på et rent mekanisk og ikke-personlig nivå. Å periodisere et program kan helt sikkert styres med algoritmer, men det finnes (i hvertfall i dag) ingen mulighet der et dataprogram kan ta hensyn til de individuelle faktorene som vi er avhengige av å kunne tilpasse i forhold til.

Faktorer som hvordan individet utfører øvelsen påvirker i stor grad hvordan et program ser ut. Ikke alle individer ser like ut eller utfører eksempelvis en knebøy på samme måte. Øvelsesvalget vil derfor styres mye av índividets bevegelsesevne og deres innsats i å forbedre eller endre en bevegelse eller et mønster. Individuelle faktorer som resititusjon, søvn og levevaner vil også ha en påvirkning på hvor mye, hvor ofte individet kan trene eller hvor god progresjonen er. Individer responderer alle ulikt.

1. Et program kan ikke evaluere hvordan øvelsen uføres

2. Siden det ikke kan 1. kan det heller ikke bestemme eller forstå når øvelsen kan byttes ut med en annen variant

3. Et program kan ikke evaluere en persons innsatsvilje og forstå om det skal endre dagens trening¨

4. Et program vil aldri kunne gi den menneskelige feedbacken vil alle behøver i blant.

5. En app vil ikke kunne tolke om dagens belastning kanskje medfører at individet i stedet burde ta seg en lang gåtur i stedet for en hard trening.

6. Et program kan ikke gi en high-five når du har klart noe du ikke har gjort før.

7. Et program kan aldri være den nødvendige samtalepartneren før eller etter trening som i blant er nødvendig for å kunne skape motivasjon eller hente den koppen med kaffe som et tegn på at man bryr seg.

8. Et program kan aldri utkonkurrere følelsen av at treneren din bryr seg og bare vil at du skal lykkes.

9. En app sitter sannsynligvis ikke og venter på deg til avtalt tid

10. En app er ikke et annet menneske og vil aldri kunne gi deg nødvendig feedback som du lytter på med hjertet.

I dagens samfunn er det ingen tvil om at maskimer, programmer og mye annet kan gi deg masse som du behøver, men det finnes ingen sjanse i mine øyne for at den noengang kan erstatte en kompetent trener som samtidig legger alt til rette for at du skal lykkes. Lenge leve apper og teknologi, men verdens mest avanserte maskin, mennesket, er vi ikke i stand til å bytte ut enda.

Publisert: 26.05.2015 KL. 03:46
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.