2 min

Hvordan forebygge tennisalbue

Se video og bruk to enkle grep
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Gjør du mye i hverdagen med pronert grep? Sannsynligvis holder du hånden pronert mer enn du tror.

Muskelen pronator teres pronerer hånden og er potensielt dominerende over muskelen supinator som gjør det motsatte, supinasjon.

Hvor pronerer vi?
- Trening: Benkpress, pullups, skulderpress, roing og mange fler øvelser gjøres med pronert grep
- Jobb: En stor del av tiden vi tilbringer i pronert håndposisjon er på kontoret eller hjemme foran PCen. 
- Telefonen. Selv når du snakker i telefonen bruker du pronert grep.

Problemer oppstår
Som følge av at hånden/underarmen hele tiden favoriserer et pronert grep kan det oppstå lateral albuesmerte. En enkel og effektiv løsning kan være å stretche pronator og styrke supinator for en bedre balanse. I tillegg bør du se til at du bruker et supinert grep oftere i treningssammenheng. Det kan du gjøre ved å gjøre chins fremfor pullups, supinert roing, supinert bicepscurl osv.

Se videoen under for å se hvordan du kan gjøre dette i praksis. For å stretche pronator teres maksimalt bør hånden supineres fullt. For å styrke supinator kan du bruke en hantel der du kan legge på vekt kun på den ene siden eller et annet redskap. Det går for eksempel an å starte med en tung kjevle.

Publisert: 24.07.2013 KL. 12:55
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.