2 min

Gjør dette for å forbedre "front rack" i frontbøy og frivending

Trener du frontbøy og olympiske løft? Da er du avhengig av god mobilitet
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hva er det som forhindrer et bra oppspenn?

1. Stramme muskler
Musklene som forhindrer deg i å få albuene opp i en god posisjon er primært latissimus dorsi, teres major, triceps, stramme underarmsfleksorer og til en viss grad brystmuskulatur. Alle disse stretches gjennom sekvensen du ser under.

2. Redusert brystryggmobilitet
Mange(både unge og gamle) har redusert evne til å ekstendere(svaie) brystryggen. Om man i utgangspunktet er litt fremoverlutet i brystryggen vil det medføre problemer i frontrackposisjonen. Derfor er brystryggsekstensjoner over foamroller en viktig del av å forbedre front rack.

3. Svakhet i retraktorene og ekstensorene
For de som har omtrentlig tilstrekkkelig mobilitet, men som erfarer at albuene detter ned med en gang kan svakhet i musklene som ekstenderer brystryggen og trekker skulderbladene sammen være en svakhet. Dersom skulderbladene protraheres vil spennet mellom skulderbladenene avta og tyngdepunktet vil falle frem.

Alternativer
- Reimer. Reimer kan benyttes rundt stangen for å enklere holde et grep som minner om vektløftergrep, men dette blir aldri det samme, og du vil antakelig erfare at stangen ikke ligger like stabilt som du skulle ønske, fordi du ikke får holdt fast rundt den.

- Kryssgrep. Et grep som ikke bør benyttes utenom i spesielle tilfeller(for eksempel om det ikke fungerer med reimer). Det er tidligere brukt mye av kroppsbyggere(som ofte ikke har god mobilitet), men fungerer dårlig sammenlignet med vektløftergrepet grunnet at kontaktpunktet på stangen kun vil være skuldrene, mens det i et vektløftergrep også er hendene som er på utsiden av skuldrene. Skulle du komme frempå er det praktisk talt umulig å kjempe mot at stangen sklir ned med kryssgrep, mens det med vektløftergrep er en hel del enklere.
 

En annen løsning som også fungerer bra(men ofte er svært ubehagelig) ser du under.

Publisert: 04.09.2013 KL. 01:31
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.