3 min

Gjør det du gjør skikkelig bra

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hvordan ser du på trening egentlig?

Mange av oss er aktive mange ganger i uken og de mest dedikerte svetter og sliter flere ganger om dagen i tillegg. Årsakene til at vi gjør det er mange og målsetninger er like mange og ulike som individet.
Allikevel er de fleste ute etter et eller annet resultat og som i de aller andre tilfeller i livet må man ha noen kriterier klare for seg for at det skal være oppnåelig.

Det første kriteriet er at man må vite hvor man skal. Dette i seg er ofte enklere sagt enn gjort. På samme måte som det for Usain Bolt er umulig å bli best på både maraton og sprint har mange av oss målsetninger som tar ut hverandre. ”Om man bare har en rumpe, kan man bare sitte på en hest”. Jo mer spesifikk målsetningen er jo mer må man legge alt til rette for å oppnå det. Som avansert utøver eller som en person med et meget ambisiøst mål må du prioritere faktorer som tar deg nærmere dette målet. Jo mer spesifikk målsetningen er, jo mer spesifikk må du være i treningen. Om målet ikke er like konkret kan du godt gjøre litt av alt, men da vil ikke de ekstreme målsetningene oppnås (ja, ja, med unntak av eksempelvis Crossfit).

Kriterium nummer to er at man må vite hvor man er. Vi har alle en tendens til å se oss bedre eller dårligere enn hva vi faktisk er. Om du er som de fleste av oss synes man på bra dager man er over snittet og på dårlige dager at man er langt under… Uansett bra eller dårlig dag så må man ha en NÅ status for å vite i hvilken retning man skal gå og hva utgangspunktet er.

Deretter er det viktig med en plan. Noe de fleste av oss er dårlige på. Om du gikk til legen og kan der og da valgte villkårlig blant resepter medisiner eller behandling så ville du sannsynligvis blitt litt usikker. Eller. Tror du NASA tar turene til rommet på hælen? Selv om sammenligningen ikke er korrekt så er hver eneste treningsøkt og repetisjon med på å ta deg mot eller fra målet ditt. Om du fra og med i dag så til at hver repetisjon og hver detalj i planen din ble fulgt til punkt og prikke kunne du uansett vært trygg på at du gjorde ditt beste

Så her er dagens oppgave: gjør det du gjør ordentlig bra, uten feil. Om det handler om trening så gjør hver repetisjon korrekt, som planlagt. Om det handler om relasjoner, ring opp noen av dine nærmeste og fortell de hvor viktige de er for deg. Om det handler om service, gi det lille ekstra. Tross alt så er det alle de små ”ekstra” tingene som gjør ting ekstraordinært og ikke ordinært. Dagens ”lekse” gjør det du gjør, skikkelig bra.

 

Publisert: 23.10.2014 KL. 02:54
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.