1 min

Fremoverliggende rotasjon

På lik linje som alle andre øvelser så kan også rotasjonsøvelser ha nødvendige variasjoner.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Rotasjonsøvelser for skuldrene er viktige. Utfordringen er at at mange ikke klarer å finne ulike variasjoner av disse øvelsene. På lik linje som alle andre øvelser kan man endre tyngden i ulike deler av bevegelsen ved å endre kroppens posisjon. Her er en variant.

I aktiviteter der det behøves å utvikles kraft i kontrahert posisjon for utrotatorerne i skulderen som for eksempel å blokkere i kampsport, backhand i tennis, squash eller badminton eller veldig enkelt bare kunne klare å holde armen utrotert mens man sitter ved datamaskinen kan denne varianten være en variasjon.

Øvelsen medfører at belastningen er tyngst i maksimal utrotasjon og lavest i nøytral posisjon.

Utførelse
Ligg på magen på en benk som enten er flat eler skrå avhengig av hvor man ønsker belastningen skal være tyngst. Flat benk gjør belastningen tyngst i maksimal utrotasjon og jo høyere vinkle det er på benken jo nærmee nøytral vil belastningen være tyngst. Hold albuene ut til nesten 90 graders vinkel i skulderleddet eller helst 5-10 cm lavere enn skuldrene. Flekter albuen til 90 grader.
Utfør utrotasjon i denne posisjonen,

Kommentarer
Viktig variasjon

Publisert: 29.10.2014 KL. 11:32
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.