1 min

Det som blir gjort først....

...blir gjort best!
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Om man ser på rekkefølgen som mennesker tar øvelsene i ser man klare mønster. Den stor majoriteten tar øvelser de liker/kan/erflinke i først og begynner ofte øktene på samme måte...alltid.

I treningssammenheng er det klare retningslinjer. En av de vitkigste er at det som blir gjort først blir gjort best og det som blir gjort sist, dårligts. Årsaken er enkel. Etterhvert som vi blir sliten, enten fysisk eller mentalt, er det mindre energi igjen og innsatsen blir deretter.

I tråd med dette burde vi derfor alle starte med de øvelsene eller de tingene vi er dårligst på. Er rotatorcuffen svak er dette trolig en øvelse vi bør begynne med til styrken har hantet igjen litt av det den henger etter med, om core stabilitet er dårlig er dette trolig det vi bør begynne med.

Ja, det er ofte slik at vi bør begynne med store øvelser og jobbe oss mot mindre, men noen ganger, og da spesilet når behovet er tilstede bør rekkefølgen endres. Tross alt så er ikke en kjede sterkere enn sin svakeste lenke...

Publisert: 03.01.2013 KL. 02:09
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.