3 min

Det er jo EGENTLIG enkelt....

De siste dagene har jeg vært heldig å møte et par hundre nye mennesker. Når det kommer frem hvilken bransje man er i kommer ofte kommentaren: "jeg hadde tenkt å komme i form denne sommeren, men sp skjedde det så mye..."
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

For det første må det klargjøres en definisjon. Når vi snakker om å komme i form betyr ikke det på noen måte at musklene tyter og fettprosenten er ensifret. For ulike mennesker betyr "i form" ulike ting. For noen betyr det å ha fått bort vintermagen, for noen betyr det å kunne løpe eller sykle, for noen er det å være bekvem på stranden i Spania og for andre betyr det å kunne spille tennis med kamerater. Uansett hva definisjonen er så blir mange overrasket over at sommeren kom så brått...i år også. På lik linje som vi hvert år overraskes av at snøen kommer og sommerdekkene fortsatt er på, så overraskes vi av at sommeren kommer, med vinterkroppen på.

Livet skjer for oss alle. Jobb, overtid, dårlig vær, forkjølelse, krangler, ferier og annet treffer oss alle midt i ansiktet og påvirker den "perfekte treningsdagen". Det eneste vi kan gjøre er å se til at vi gjør det vi kan.

I dag har jeg vært så heldig å fågå en lang tur i solen med barnevogn og kone. En og en halv time gåtur i lysløypen i et turtempo uten antydning til svette.  Ingen trening per definiasjon, men aktivitet. I løpet av turen møtte vi et titalls mennesker som løp, gikk, spilte golf eller syklet og da slo det meg. Det er jo EGENTLIG veldig enkelt. Det hndler jo om å ta seg den tiden som det krever og gi avkall på noe annet i den perioden. Men, uansett hva man gir avkall på kan man kombinere flere ting. Den samtalen man ikke får hatt i løpet av uken elelrs kan man ta på en slik gåtur, den telefonsamtalen man bare må ta kan man ta. Det er utrlig hvor mange man rekker å snakke med i løpet av en times gåtur, som man ellers ikke får prioritert. En times rolig gåtur gjør ikke underverker for vekten eller helsen, men om man gjør den samme turen fler ganger iuken i løpet av uker, måneder og år så gjør det en forskjell. En tur so i dag brenner opp i nærheten av 500 kalorier og om man hadde gjort dette 4 ganger i uken betyr dette at et kilo fett enten blri borte eller ikke kommer. Drøyt ti kilo i året er en god bonus for en tur i skog og mark.

Så hvorfor er det ikke like enkelt å gjennomføre som dete r å fortelle? Jeg er av den oppfatning at vi har gjort trening til noe skummelt, noe som må gjøres på en viss måte for at det skal være effektivt og alt annet enn den "perfekte" økten er liksom ikke verdt å gjennomføre. Jeg tror derfor at ved å finne noen ting DU LIKER å gjøre og blåser i alt det eksperter sier er det riktige å gjøre, gjør det NÅR det passer deg så blir ting litt enklere. Kanskje man ved å gjøre ting man liker gjennom hele året slipper å ende opp med vinterkroppen neste sommer også. I tillegg er kanskje tiden å begynne I DAG i stedet for i morgen. Tross alt er sommeren her allerede og den kommer til å være her en stund til.

Hvem vet, kanskje du rakk å "komme i form" før sommeren blir borte...

Publisert: 09.06.2014 KL. 02:52
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.