3 min

10 tips for å redusere fettprosenten

Noen kjente, og noen mindre kjente tips for å redusere fettprosenten
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.
10 tips

1. Spis naturlig, uprosessert mat. Dette stabiliserer blodukkeret, forbedrer metthetsfølelsen og gjør at veien mot en slankere kropp er enklere.

2. Vær så aktiv som overhode mulig i dagliglivet. Mange er opptatt av hvor mye som forbrennes under treningsøkten, men glem ikke at det er over hele dager, uker og måneder forskjellen utgjøres. Ved å være mye mer aktiv hele dagen vil du gjøre en større forskjell enn om du bare fokuserer på hver enkelt treningsøkt.

3. Spis mer protein. Et sted mellom 1,5-2 gram protein pr. kilo kroppsvekt synes å være et fornuftig inntak for de aller fleste. Protein har mange fordeler, deriblant en høyere termisk effekt enn brødrene karbohydrater og fett. Du kan regne med en termisk effekt på et sted mellom 20-30% når du spiser protein.

4. Drikk masse vann. Studier viser at personer som drikker mye vann spiser mindre, sannsynligvis fordi dette opptar volum i magesekken. Å være hydrert er også svært viktig for at du skal kunne prestere godt på trening og dermed bruke mer energi.

5. Spis fisk! Hvis det noen gang har vært noen tvil:  fisk er fortsatt sunt og bør spises mer av stort sett alle nordmenn. Vær spesielt nøye med å få i deg fisk rik på omega-3 fettsyrene.

6. Bruk tilskudd av omega-3. Det finnes knapt noe omega-3 ikke er bra for. Økt omsetning av fettsyrer er en av effektene dette naturlige tilskuddet har vist seg å ha. Det kan også virke anti-katabolt og fungere oppbyggende for muskulatur. Det finnes ingen fasit på hvor mye som bør inntas, men flere studier peker mot +- 5-6 gram pr. dag.

7. Kutt inntaket av sukker. Spiser du sukker idag bør dette begrenses så mye som mulig. 

8. Tren sirkeltrening.Sirkeltrening er tidseffektivt og gjør at du bruker flere kalorier på en 30-45 minutter treningsøkt sammenlignet med hvis du kun trener enkeltøvelser. Sirkeltrening kan også påvirke det hormonelle systemet i positiv retning gjennom blant annet en forhøyet produksjon av veksthormon. 

9. Bruk baseøvelser/flerleddsøvelser. Du bruker mye mer energi på totalt 50 repetisjoner med knebøy sammenlignet med konsentrasjonscurl for biceps - logisk nok. Tren de største muskelgruppene med de mest krevende øvelsene til å begynne med i treningsøkten, og gå om nødvendig over til mindre støtteøvelser senere.

10. Jobb mot et sunt og balansert forhold til mat. Det er ikke nødvendigvis en god ide å fjerne absolutt alle usunnheter. Tenk heller at du kan være flink i ukedagene og gjøre deg fortjent til enten ett måltid eller en dag der du spiser det som frister mest. Ved å praktisere en slik tilmæring gjør du deg mer "fortjent" til usunnheter og klarer enklere å holde motivasjonen oppe.

Publisert: 15.01.2013 KL. 11:14
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.